Principis

Principis polítics per a la ciutat de L’Hospitalet de Ll.

1| Una ciutat al servei de les persones i no dels interessos econòmics privats d’una minoria, que lluiti per la transformació social, la cohesió social, l’equitat i la integració de totes les persones.

2| Una ciutat al servei d’un projecte col.lectiu engrescador, transformador i adaptable, amb un Ajuntament obert, participatiu i radicalment democràtic, proper i a disposició de les iniciatives ciutadanes, i on la corrupció, el clientelisme i l’amiguisme no hi tinguin cabuda.

3| Una ciutat que impulsi l’economia social i solidària al servei de les persones. Una economia de proximitat, que potenciï l’autonomia dels barris, basada en l’economia social i productiva i no especulativa. Un model econòmic on es vetlli per garantir el treball digne per a tothom, el repartiment del treball i de la riquesa i la progressiva erradicació de l’atur.

4| Una ciutat i un entorn ambientalment just i sostenible, amb un desenvolupament que garanteixi la defensa del seu escàs entorn agrícola, que posi en valor el patrimoni natural de la ciutat i que traci el camí cap a l’autosuficiència energètica.

5| Una ciutat que garanteixi el dret a l’habitatge per a totes les persones, on l’especulació no hi tingui cabuda.

6| Una ciutat que concebi la cultura i la llengua com a pilars de la cohesió social, on la diversitat cultural i/o lingüistica esdevingui un avantatge i no un obstacle. Que promogui una cultura popular dinàmica, acollidora i lligada als barris.

7| Una ciutat amb un espai públic saludable, tranquil, confortable, segur i accessible, generador d’un nou model d’oci i de relacions no consumistes i respectuosos amb totes les persones. Que promogui activament la resolució pactada i positiva dels conflictes, inherents a l’organització social i urbanística de la nostra ciutat. Un transport urbà públic que vertebri els barris i que connecti la ciutat amb l’entorn. Una ciutat que lluiti activament pel soterrament de la línies fèrries.

8| Una ciutat amb uns serveis públics de qualitat, integrals, amb participació ciutadana i gestionats sota criteris socials i ambientals, avançant cap a la gestió directa. Una ciutat que dugui a terme una gestió eficient dels recursos públics i que avanci cap a la remunicipalització dels serveis.

9| Un ciutat que entengui el patrimoni, l’art i la cultura com a actors públics d’agregació i creació comuna de significats.

10| Un ciutat que fomenti la mobilització popular, l’autoorganització i la participació democràtica, que concebi els conflictes de forma global, que contribueixi a la construcció del poder popular i l’autogestió.

11| Una ciutat que treballi per prevenir, abordar i erradicar qualsevol discriminació o desigualtat per raó de gènere o condició sexual, que es comprometi amb els valors humans i antifeixistes.

12| Una ciutat que  sigui conscient i preservi la seva memòria històrica, arquitectònica i geogràfica.

13| Una ciutat compromesa amb el dret a l’autodeterminació i solidària amb tots els pobles del món.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s