COL·LECTIU AKELHARRE – CONSTRUÏNT ALTERNATIVES A L’HOSPITALET

Després de l’esclat del moviment dels Indignats, amb la proliferació d’assemblees a municipis i barris, i del posterior declivi de la mobilització al carrer, són moltes les persones que decideixen reorientar la seva energia cap a noves formes d’activisme. 
 
A la nostra ciutat, un grup de persones de l’assemblea 15M de l’Hospitalet, amb el sentiment de voler seguir fent coses, vam decidir ajuntar-nos per pensar la manera de tirar endavant petits projectes que incidissin en canviar la realitat més propera. De seguida, la idea atrau a d’altres persones, que es van incorporant gradualment al grup humà.
 
El primer projecte en el qual ens centrem com a col·lectiu, és l’intent d’impulsar una candidatura municipalista de confluència, amb la qual vam intentar, al costat d’altres col·lectius i formacions polítiques de l’Hospitalet, fer realitat el vell (i potser ingenu) anhel d’unir col·lectius, entitats i formacions d’esquerres de la ciutat. El projecte inicial no fructifica, tal qual l’havíem somiat, però durant mesos continuem treballant per materialitzar la constitució d’una candidatura municipalista i de ruptura, que es presentés a les eleccions municipals de maig del 2015. Finalment, un cop constituïda aquesta nova candidatura municipalista (CUP-PA), com a col·lectiu decidim donar tot el nostre suport aquesta nova eina institucional, però sense participar-hi activament del seu desenvolupament. Tot i que alguns membres del col·lectiu s’endinsen en aquest nou projecte i que ens alegrem profundament de la seva entrada a l’Ajuntament, com a entitat decidim no formar-ne part orgànicament.
 
Des d’aquest moment, ens dediquem a posar en marxa projectes, per activar canvis des de l’arrel, però que puguin tenir una incidència real al nostre entorn més proper.
 
Des de les nostres limitacions com a col·lectiu autogestionat i format per no més de 20 persones (amb diferents graus de participació) podem dir que, amb modèstia i humilitat, estem fent que a la ciutat passin coses que fins ara no passaven.
.
El Col·lectiu Akelharre està omplint petits buits que abans estaven deserts a l’Hospitalet. Amb la intenció de, a poc a poc, anar incorporant i/o animant a d’altres persones perquè siguin l’espurna que il·lumini altres foscors, del nostres barris.
 
 

3 comentarios en “COL·LECTIU AKELHARRE – CONSTRUÏNT ALTERNATIVES A L’HOSPITALET

  1. Pingback: Construir des de baix, una altra manera possible de fer política |

  2. Pingback: La Pegatina i CJ and FRIENDS actuaran a la Sala Salamandra en benefici d’Stop Mare Mortum | Stop Mare Mortum

  3. Pingback: #LaPegatina actuaran a la Sala Salamandra de #LHospitalet en benefici d’#StopMareMortum. #TremquemFronteres | Col·lectiu Akelharre

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s