Comencem el cicle ‘RESISTÈNCIES’, amb una xerrada-debat sobre l’Equador a l’Espai la Figa

Des d’Akelharre volem impulsar una nova proposta per acostar-nos a algunes de les coses que estan passant al món:

Què està passant al món? Per què tantes revoltes socials? Quines són les demandes d’aquestes mobilitzacions que s’estenen arreu?
Xile, Hong Kong, Algèria, Catalunya, Líban, l’Equador… són alguns dels exemples de revoltes socials que recorren el món. Expressions populars, mobilitzacions massives pels drets fonamentals, contra governs tirànics, contra la injustícia, mobilitzacions que reclamen més i millor democràcia.  La gent surt al carrer perquè hi sobren motius.

Des del Col·lectiu Akelharre volem començar un cicle de xerrades per a aprofundir i conèixer millor el significat d’aquestes diverses revoltes socials que sacsegen el món sencer, i volem fer-ho amb vosaltres.


Aquest dimecres comencem la primera xerrada sobre el que està passant a l’Equador. Llatinoamèrica està vivint uns temps difícils, per una part, per la reculada dels governs progressistes, per una altra, per l’ascens d’una nova dreta que intenta captar el descontentament dels sectors populars. A l’octubre d’aquest any, a l’Equador, va haver-hi un aixecament popular contra el Decret 883 que finalment va ser derogat gràcies a la pressió popular. Ha estat una victòria del poble, però tan sols una batalla més, dins d’una guerra financera contra les classes populars.

D’aquest procés de poder popular, volem conversar i debatre, per a informar-nos i aprendre una miqueta més d’aquestes lluites germanes. 

Per a això hem convidat a:

– Gabriela Quezada Calderón: exassembleista constituent (2008). Psicòloga. De procedència equatoriana i xilena. Actualment viu a Barcelona.
– Marco Aparicio Wilhelmi: Professor de Dret Constitucional (Universitat de Girona). Va ser assessor de l’Assemblea Constituent de l’Equador (2008).

Esperem la teva presència. Al final de la xerrada hi haurà un pica-pica per seguir la conversa.

 

Ens trobem a l’Espai La Figa

dimecres 13 de novembre, a les 19 h

Carrer de Sant Antoni, 20-22, L’Hospitalet de Llobregat

(Metro L1, Av. Carrilet. FGC: parada l’Hospitalet/Av. Carrilet)

Us hi esperem!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s