Què li va passar a Lewys?

Un any després, les mateixes preguntes sense resposta.

 

El dijous 22 de Novembre a les 17h, des del Col·lectiu Akelharre juntament amb Iridia, SIDECOVI i el col·lectiu de “Familias frente a la Crueldad Carcelaria”, acompanyarem a la família de Lewys Alfaro Orraca a visitar la Síndica de Greuges de l’Hospitalet de Llobregat.

En Lewis amb la seva mare, la Bàrbara

 

El 30 de novembre de 2017 el nostre veí Lewys Alfaro Orraca va aparèixer mort a la cel·la d’aïllament 208 del Centre Penitenciari Brians 1. Portava 5 mesos privat de llibertat, en règim preventiu a l’espera de judici. 19 dies després de la seva mort, sota custòdia de l’estat, la família va rebre una notificació judicial amb la qual els hi comunicaven l’absolució de Lewis per falta de proves.

 

Aquesta és només una mostra més de la crueltat amb la qual institucions penitenciàries tracta a les persones preses i als seus familiars i amics/gues.

Quan la família d’en Lewys va acudir a Brians 1 per recollir-ne el cadàver, va ser rebuda amb frases com “aquestes coses passen” i molta pressa per a què decidissin si l’incineraven o l’enterraven. Cap resposta a les seves mil preguntes.

Ha passat un any i cap administració s’ha adreçat a la família d’en Lewys. Ni una sola trucada.

Ha passat un any i ni tan sols han pogut parlar amb l’assistent social de Brians 1 i de la qual en Lewys els hi parlava molt bé.

Des del Col·lectiu Akelharre som conscients que l’arrel del problema, és el sistema punitiu amb el que ens hem dotat com a societat. És per això que apel·lem a la nostra responsabilitat com a veïnes i veïns, per no deixar de mirar mai cap a les presons i les seves víctimes.

Cada gest, cada lluita, cada acte, cada abraçada és una fiscalització més del que passa darrere d’aquells murs i possiblement signifiqui, una tortura menys per sentir-se més vigilats.

Si mirem realment a les presons, ens hi veurem reflectits/des com a societat i serà aleshores quan voldrem canviar-les al dia següent.

 

#ProuMortsAlaPresó

#LesPresesSónPersones

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s