Comunicat de suport a #ProactivaOpenArms #FreeOpenArms  #OpenTheFuckingBorders

Aquest dissabte, el vaixell de Proactiva Open Arms va viure un incident quan, en un rescat en aigües internacionals, els guardacostes de Líbia van amenaçar de mort als integrants de la ONG, impedint que la majoria de migrants poguessin apropar-se a l’embarcació.

Ahir, sota l’acusació d’afavorir la immigració clandestina i l’associació criminal, la fiscalia de Catània ordenava la immobilització del vaixell de l’entitat badalonina.

Davant aquests fets, els quals considerem de màxima gravetat, des del Col·lectiu Akelharre condemnem enèrgicament el retrocés democràtic i la criminalització que els/les defensors/es dels drets humans estan patint durant els últims mesos, i manifestem tota la nostra solidaritat amb l’organització Proactiva Open Arms.

La Unió Europea, un cop més, vulnera els drets de les persones migrades i refugiades. Moure’s pel món, lliurement, hauria de ser un dret universal i no el privilegi d’uns quants. Les vies segures i legals haurien d’acabar amb el negoci del tràfic de persones, de les fronteres militaritzades i de l’exposició al risc constant.

Per tot això. Perquè no som els nostres governants. Perquè volem una societat acollidora i cuidadora, ara i sempre al costat de les entitats i de les persones que defensen la vida.

#FreeOpenArms  #OpenTheFuckingBorders

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s