El Col·lectiu Akelharre davant el Referèndum de l’1 d’Octubre

Des del Col·lectiu Akelharre de l’Hospitalet volem manifestar el nostre compromís amb la defensa de l’exercici del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya i expressem el nostre suport a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Creiem que el referèndum obre una esquerda a les estructures de l’Estat espanyol i en aquest sentit creiem necessari que es produexi una ruptura política amb el règim del 78. Davant la repressió i la vulneració de drets fonamentals, per part del Govern de l’Estat, trobem legítima la via de la desobediència i el no reconeixement de la legalitat i l’ordre constitucional, d’un Estat que bloqueja policial i judicialment el dret a decidir dels pobles.

Aquesta ruptura amb l’Estat, ha de ser alhora una ruptura amb el seu model económic i oligàrquic, al servei de les patronals i les elits financeres de la Unió Europea. Creiem que la lluita pel dret d’autodeterminació, és també una lluita per la millora de les condicions de vida de la classe treballadora catalana. Una lluita massiva que ens porti a prendre conciència de la nostra força col·lectiva per a transformar-ho tot. Estem vivint moments històrics, en els quals no serveixen els posicionaments equidistants, la defensa de les libertats i els drets exigeixen el nostre compromís politic més ferm. Tal i com ho estan demostrant els estibadors, els/les estudiants universataris, els sindicats combatius i molta gent auto-organitzada arreu del territori, la solidaritat és i serà la nostra millor arma. Apostem, doncs, per l’autodeterminació des de baix, davant l’autoristarisme de l’Estat espanyol.

 

L’1 d’octubre impugnarem un règim autoritari i ens mobilitzarem per accelerar els processos de ruptura amb unes estructures estatals de poder polític, judicial i econòmic que han anat fent palés amb el seu procedir (llei mordassa, vulneració de drets com el d’asil o el d’accés universal a la sanitat,  l’estatut aprovat pel poble català en referèndum legal i tombat pel TC, incompliment de la Llei de Memòria Histórica, etc) les seves arrels profundament antidemocràtiques. Fem una crida a la desobediència civil, a desbordar la repressió policial, a la resistència antifeixista i a fer del referèndum una eina de lluita del poble català, com a subjecte polític i sobirà. Des del cicle de mobilitzacions que es va iniciar amb el moviment 15M i fins ara, sempre hem avançat cap a la ruptura, mitjançant l’eclosió de nous moviments populars a les nostres ciutats i barris. I volem seguir avançant. Perquè som poble i cap oligarquia ens farà callar.

 

Col·lectiu Akelharre.

L’Hospitalet, setembre de 2017.

 

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s