Sempre Sesi. El nostre humil homenatge a una de les impulsores d’Akelharre(i de tantes altres coses a LHospitalet)

P1090903.JPGInspiració, compromís, cures, il·lusió, saviesa. Manquen les paraules per narrar tot allò que Sesi Villegas ha aportat a la ciutat de l’Hospitalet i als seus moviments socials. El passat 28 de gener moria una lluitadora teixidora de xarxes, però el seu llegat ens acompanyarà sempre. Els seus somriures, les seves paraules, la seva visió compromesa i solidària, les seves mans, sempre al servei del bé comú, per compartir i col·laborar, són un regal per a nosaltres. Un regal que és fruit del privilegi d’haver-la conegut, d’haver sentit el seu caliu, d’haver pogut aprendre d’una dona inigualable i referent.
Des de jove, el caràcter, personalitat i energia de la Sesi van ser claus per engegar un munt de projectes on la seva sensibilitat ho impregnava tot. Des del seu primer compromís amb la lluita sindical des de baix a la Thompson, empoderant dones treballadores com ella, amb coratge i amor.P1090891 (Pequeña).JPG
Fins al naixement de la secció sindical de la
 CATAC-IAC a l‘Hospitalet, on ella en va ser una de les impulsores, complint el seu somni de formar part d’un sindicat horitzontal, SesiiAda7998061907_1790310349_n.jpgtransversal i veritablement reivindicatiu a la ciutat. Passant pel moviment 15-M a l’Hospitalet,
el Col·lectiu
 Akelharre i la candidatura municipalista CUP-Poble Actiu l’Hospitalet.
La seva companyonia també era molt present a la seva feina a l’Ajuntament, on la seva solidaritat traspassava qualsevol barrera. Exemple d’això, la seva lluita per reconèixer la feina invisibilitzada i el sacrifici de les que van ser companyes al servei del
 SAD (Servei d’Atenció Domiciliària), quan va morir la seva amiga i col·lega Isabel. Sensibilitat i responsabilitat, a flor de pell. 
Força i afecte a parts iguals. Sesi va ser un referent per a diverses generacions d’activistes de l’Hospitalet, va ser una mica mare de totes i a jornada completa dels seus dos fills. Amiga i aliada inseparable del seu company de vida, l’Aurelio. Sempre al seu costat, sempre fluint juntes.
.
La dimensió política de la Sesi Villegas s’escriu amb majúscules. Es palpava en una manera de fer, de tractar als altres. Avui volem retre un homenatge públic a la lluitadora social, política i sindical de base, però també a la dona generosa i a la grandíssima persona que va demostrar que es pot exercir la militància sent radicalment revolucionària, cuidant a la gent, donant-hi suport, construint.
sesitpk11.jpgAvui volem recordar a l’amiga fidel, a la treballadora infatigable davant les injustícies, a la dona alegre, a la ideòloga i clarivident d’aquest món millor en el qual creiem i pel qual lluitem, seguint les passes de la seva infinita experiència i la seva visió estratègica de la lluita, però també de la seva constància i perseverança.

Sesi va plantar llavors de valors, justícia i solidaritat a l’Hospitalet i aquestes han arrelat amb força al seu voltant. Tant, com el seu exemple de dignitat fins al final, amb l’acceptació de la malaltia i de la seva pròpia mort.

Sesi 2.JPG
Mestra de la vida, tenim tant per a agrair-te i ens sobren les raons per sentir la sort d’haver viscut moments històrics, al teu costat. Ara és nostra la responsabilitat de fer florir els teus projectes polítics i socials, que també són els nostres.
Va per tu, Sesi.
.
Article elaborat per membres de l’Assemblea 15M L’H, Col·lectiu Akelharre, CATAC-IAC L’H i CUP-PA.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s