Aclariment sobre l’acte de #pobresaenergètica del passat 28 de novembre.

A finals de l’any passat, des del Col·lectiu Akelharre, conjuntament amb AVV Gornal i AVVIB, varem organitzar un acte de sensibilització i reflexió sobre la pobresa energètica a la nostra ciutat. L’acte ens va apropar a les persones que pateixen la falta de subministraments bàsics, com poden ser l’aigua, la llum o el gas, i a les persones que hi treballen per revertir aquestes situacions.  L’esdeveniment es va dur a terme a l’avinguda Carmen Amaya i, paral·lelament a la xerrada, es va organitzar un aperitiu i un petit mercat d’artesania. 
 
Recentment, i arrel d’una sèrie d’acusacions públiques, ens veiem amb la necessitat d’aclarir què va passar  amb els diners recaptats aquell dia:
 
En un principi, la nostra proposta com a Col·lectiu Akelharre era que els diners obtinguts es repartissin entre les dues entitats amb les que organitzàvem la jornada (AVV Gornal i AVVIB), tenint en compte que hi conviuen quotidianament amb les persones que pateixen la pobresa energètica i que, d’aquesta manera, es podrien acabar destinant a la mateixa finalitat del propi acte. Malgrat la nostre voluntat, per qüestions d’organització interna no vàrem dur a a terme amb pulcritud aquesta tasca i, finalment, ens vam desentendre de la pròpia recaptació de l’acte.  
 
Hem de reconèixer públicament la nostra falta de responsabilitat, per no haver assumit la custòdia dels diners recaptats. Durant els últims dies, una de les dues entitats ha acusat públicament a l’altra d’haver-se quedat els diners, però nosaltres entenem que no existeix mala fe i que es tracta d’un malentès. Volem aclarir que els/les membres d’AVVIB únicament van fer el recompte dels diners i, fins ara, els han tingut guardats al seu compte corrent.
Volem negar categòricament qualsevol acusació de robatori que es faci cap als membres d’AVVIB i cap a la pròpia entitat perquè això no s’ajusta als fets en cap dels casos. Sabem que la relació entre membres de les dues entitats en qüestió no passa un bon moment. No estem en condicions d’entrar-hi i menys públicament, però sí que volem deixar constància que les acusacions publicades al perfil oficial del facebook d’AVV Gornal, al respecte d’aquest assumpte concret de la recaudació d’aquest vermut i que han provocat finalment aquest comunicat, no són justes ni s’ajusten a la plena veracitat dels fets.
 
Juntament amb aquest aclariment, des del Col·lectiu Akelharre volem manifestar que els diners recaptats a l’acte del passat 28 de novembre seran destinats, íntegrament, a un fons comú que lluiti contra la pobresa energètica, a la nostra ciutat.
Desitgem que aquestes aclaracions puguin ser suficients i esperem de tot cor, pel bé de les lluites socials, dels propis veïnats dels respectius barris i, sobretot, de la bona gent que integra ambdues entitats, que tots i totes fem l’esforç de tornar-hi a posar les energies més saludables en les reivindicaciones i activitats que venim desenvolupant.
Anims, salut i molta força!.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s