Érase una vez….. #CALTRABAL. Conte per (re)pensar la ciutat que volem.

La Cèlia viu a Mart. A l’any 7836 després de la patata. Allà tothom sap que la terra és un planeta mirall. Allà ja han descobert el secret de l’univers. Tothom a Mart sap que els planetes van per parelles. Un és transparent i l’altre és un mirall d’aquest, de manera que els planetes miralls són exactament iguals als transparents que tenen davant. Tothom a Mart sap que el seu planeta mirall es la terra.
Cèlia viu a L’Hospitalet de Mart. A una masia anomenada Cal Trabal. Entre Bellvitge de Mart i El Prat de Mart. Al costat del marciano río Llobregat i enmig d’una de les reserves d’aus més important de l’Europa de Mart.Cada dissabte, la Cèlia surt a passejar fins al mirador de la torrassa de Mart amb el seu pare, comandant de l’EIX(escuadró inter-estelar de xafarderia). Fa anys que les naus de l’EIX visiten la terra, un parell de vegades a la setmana, per xafardejar que fan els terrícolas amb el seu planeta mirall. Ultimament estan molt preocupats i per això han posat en marxa l’operació SALAT (Salvem la terra). Una operació urgent per salvar el planeta que els terrícoles estan destruint, i de la que el papa de Cèlia es comandant.

La Cèlia s’aixeca d’hora. Com tots els dissabtes pugen per Can Serra direcció al cim de les planes per després encarar pel camí de Miraflores La pujada cap al mirador de la Torrassa. Per baixar ho faran navegant pel canal de l’infanta fins a la platja de Bellvitge de mart. El comandant ja l’espera. La Cèlia te moltes ganes de pujar al mirador de la torrassa. Es veu tot! És podria passar hores mirant L’Hospitalet de la terra, la seva ciutat mirall. No entenia el que havien fet amb ella. Li produïa molta tristesa veure en que estaven convertint els terrícoles un lloc tan bonic com el seu. en silenci. El comandant estava més seriós que de costum. Saluden les veïnes que allà hi son, compren pastís de patata i seuen al seu racó favorit.

-Papa. Que et passa ? Tot bé?
-Podria anar pitjor Cèlia, però també podria anar millor.
-Que ha pasat alguna cosa?
-No tinc bones notícies. Els nostres infiltrats a l’ajuntament de L’Hospitalet ens donen novetats. Els especuladors no s’aturen. Tornaran a fer blocs a Bellvitge. Envoltaran Cal Trabal de monstres de ciment….
-I que podem fer?
-confiar, filla. Hem de confiar en la bona gent de la terra. Segur que arribarà el dia que diguin prou i comencin a enderrocar edificis i aixecar voreres…

En aquell moment pel cel de Mart va creuar un enorme sol fugaç. Cèlia va tancar els ulls i va demanar un desig que no diria a ningú. No feia falta. NO MES BLOCS. NI A BELLVITGE NI ENLLOC. Salvem cal Trabal.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s