Des d’ Akelharre qüestionem el model de cultura que ens volen imposar a l’Hospitalet

lh-onDes del Col·lectiu Akelharre “Construïnt alternatives a L’Hospitalet”, donem suport a aquesta iniciativa de debat, sobre el model cultural de L’H i ens sumem a la convocatòria.

Divendres 13.02.2015, 19h, Espai Salamina (cr. Salamina, 37-41, Sta. Eulàlia).

LH CAP A… ON?  Debat col·lectiu sobre polítiques culturals

Un grup de persones i col·lectius de L’Hospitalet volem impulsar a la ciutat i des de la ciutadania un espai de trobada on compartir inquietuds i experiències, així com un procés de debat que ens permeti pensar plegades la cultura a L’Hospitalet. Estem interessades en debatre i analitzar les polítiques culturals de la ciutat i pensar de quina manera podem entendre els vincles dels processos creatius, la cultura i l’economia amb el territori.

En els darrers mesos l’Ajuntament de L’Hospitalet ha presentat el seu projecte per a la creació d’un nou Districte Cultural fonamentat en l’estímul a les anomenades indústries creatives, que s’assenyalen com a futur motor econòmic de la ciutat.

 Projectes com a aquest han estat implementats a moltes altres ciutats, a vegades amb conseqüències negatives sobre les que, ens sembla, cal parar atenció i interrogar-nos: com es relacionen els districtes culturals amb les dinàmiques culturals i socials pròpies dels territoris? Quina relació poden tenir amb processos de gentrificació i especulació immobiliària? Com afecta al territori i a les persones que la ciutat sigui entesa i es gestioni com si fos una empresa que competeix amb d’altres ciutats per atreure talent i inversions?

Quin retorn social, més enllà de l’estrictament econòmic, aporten aquests districtes a les seves ciutats? I per últim, tenint en compte que l’emprenedoria és el model d’indústria creativa que habitualment es fomenta, com afecta el foment de l’emprenedoria creativa a les condicions de treball dels i les productores culturals?

Aquestes són algunes preguntes amb les que volem iniciar aquest debat obert a tots i totes: Proposem fer una primera trobada el divendres 13 de febrer a les 19h a l’Espai Salamina, al c/ Salamina, 37-41, Santa Eulàlia (L’Hospitalet); el format seria el d’un grup de discussió amb un parell d’intervencions —del Rubén Martínez, membre de l’Observatori Metropolità de Barcelona i la Montse Santolino, periodista i veïna del barri de la Florida— que puguin ajudar-nos a impulsar el debat. També compartirem alguns documents que creiem poden ser útils i us convidem a compartir d’altres, que penseu puguin ser d’interès.

Us hi esperem! Convideu a les persones i col·lectius que creieu que puguin estar interessades. I si voleu, ens podem trobar abans per parlar-ne. Ah… i si podeu, confirmeu l’assistència a través de facebook

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s